15 Kasım 2011 Salı

Ordu - Şehir olan

Geçen günlerde Ordu 'daydım. İngilizce yazıyor olsam Ordu City derdim.Anladınız , şehir olanda yani.Diğeriyle barış zamanı için helalleştik.Aldık tezkeremizi çok şükür.

Dağ ile deniz arasına sıkışmış bir küçük karadeniz şehri.Alan olmadığından her yer tıkış tıkış.
Hava da hep bir bulut var.Bir yağıyor ,bir duruyor.Çorum'a gelene kadar güneş diye tanımladığımız hayat kaynağını görmek çok zor.

Klasik yeşil ve denizin buluştuğu tanımı yapılabilir. Şehirde "meşhur pideci" de pide yenebilir.Biraz ağır ama bence çok lezzetliydi.Yağlı yiyemiyorsanız üzerine tereyağ koydurtmayın.

Her yerde fındık satan dükkanlar var, onlara uğranabilir. Giresun fındığı satanlar da var.Onlar en iyi fındığın giresun fındığı olduğunu iddia etmektedirler. Şöyle diyim giresun fındığı daha yağlı ve birazcık daha pahalı.

Şehrin merkezine büyük bir teleferik inşaa etmişler.Teknik detayları ve resimleri aşağıda göreceksiniz. Yapılması baya sürmüş.Mahkemeler,bürokrasilerle çok uğraşılmış.

Sonunda bitmiş.Deniz kenarından biniliyor ve boztepe denilen tepeye çıkılıyor.Çok güzel bir şehir turu oluyor.Boztepe'de yemek yenebilir çay içilebilir tesisler var.Çok güzel manzara resimleri de çekilebilir.

Benim çektiğim resimler aşağıdadır.










Hiç yorum yok:

Yorum Gönder