25 Mayıs 2011 Çarşamba

24 Mayıs 2011 Salı

Bizim Lokanta


İzmir kemeraltında bir esnaf lokantası olan "Bizim Lokanta"'ya her lezzet avcısı uğramalıdır.Öğle saatlerinde resimde görüldüğü gibi masaların boşalmasının beklendiği lokantada balık çorbası denenmelidir.Tabi çorbanın ağırlığı düşünülürse kışın denenmesinde fayda var.Lokantanın duvarında yazan yazıyla bu postu bitirelim."Yediğiniz ilacınız,ilacınız yediğiniz olsun".

23 Mayıs 2011 Pazartesi

Fehmi Mert Günok

Türkiye'nin en iyi kalecisine sahip Fenerbahçe ,Trabzonspor maçı öncesi sıkıntıdaydı.Volkan Demirel sakattı ve kaleye genç Mert geçti.Fenerbahçe o maçta 3-2 yenildi ama Mert o gün kimsenin umursamadığı bir şey yaptı.Bir penaltı kurtardı.O gün için önemli değildi.Ha 4-2 ha 3-2.Farketmiyordu.Günler geçti o Trabzonsporla Fenerbahçe son haftaya aynı puanda girdi.Ve Mert'in kurtardığı penaltı sayesinde kazandığı ikili averajla Fenerbahçe şampiyon oldu.

16 Mayıs 2011 Pazartesi

Fayf Türkiş Lira


Justitia Themis

Adalet kavramının şekilleştirilmiş biçimi olan Justitia Themis, Yunan mitolojisinde gökyüzünün hakimi olarak kabul edilen Uranüs ve toprağın yani yeri temsil eden ve tüm tanrıların atası olarak kabul edilen Gaia'nın kızı olan adalet ve düzen tanrıçasıdır.  Elindeki terazi adaleti ve bunun dengeli şekilde dağıtılmasını, diğer elindeki kılıç ise adaletin keskinliğini simgelemektedir.

Güzelbahçeye 4-5 yıl önce bir Themis heykeli dikmişler.Danıştaya yapılan saldırıda hayatını kaybeden üyenin anısına dikilmiş bu heykel.Hafta sonu gördüm ki kuşlar heykele baya bir pislemiş.Bu kuşlar gidermi geldikleri yere ve bir yağmur yağıp Themis eskisi gibi olur mu?tertemiz,pak...


11 Mayıs 2011 Çarşamba

Live it up...

Yüksek Sadakat erovizyonda yarı finalde elenmiş.Sıkmayın canınızı Yüksek Sadakat.
Sağlık olsun,live it up!

Umarım

                 Umarım birisi yine bir yerlerde "Geldikleri gibi giderler" diyordur.

YGS 2011

10 Mayıs 2011 Salı

Açılır/Kapanır doğa

Forum'un karşısında ki villalarda gördüğüm enteresan bir enstantane aşağıdadır.Çit şeklinde yapılmış çimlere bakarken,çitin havaya kalktığını ve altından araba çıktığını gördüm.Resimler aşağıdadır.:)Yaratıcılık parayla birleşince neler oluyor neler...

9 Mayıs 2011 Pazartesi

Nuri de Madrid de!


Az önce Nur Şahin'in Madrid'e transferi kesinlik kazandı.Böylelikle bir çok kesimin klişesi olan "Mesut Özil Türk milli takımını seçseydi" Madrid'e gidemezdi tezi yerle bir oldu.Türk milli takımı seçilerekte Real'e gidilebiliyor.
Artık her iki örnekte var.Mesut örneğiyle genç Türk futbolcuların aklını çelenler için çok kötü Türk milli takımı için çok iyi bir haberdir Nuri'nin Madrid'e transferi.

Korku

Geçen sene bu günlerdi,bir akşam üstü ofisten çıkarken bahçıvanımızın suratı kireç gibiydi.Sordum.Hayırdır Kemal abi dedim.Büyük bir yılan gördüğünü , korktuğunu anlattı.Neyse ben evime gittim.Ertesi gün ofise en erken gelen kişi bendim.Bir gariplik vardı bahçede.Ortalık olağandışı bir haldeydi.

Tam anlayamadım.Kemal abi bahçenin köşesinde oturuyordu.Hayırdır abi noldu buraya dedim.Analatmaya başladı...

  -Herkez gittikten sonra korkarak kazmayla çalışmaya başladım,ama aklım yılandaydı.Korkuyordum.Bir ara kazmayı bir yere vurdum."Tısss" diye inceden yılan sesi geldi,bende korkuyla,can havliyle "tıss" sesi gelen yere daha kuvvetli vurdum yılanı öldürmek amacıyla.İkinci darbemle üstüm başım ıslandı.Hiç bir şey anlamadım,yılanın zehrimi diye üstümü incelerken su olduğunu ve bu suyun iki metre yukarı fırladığını farkettim.10-15 saniye sonra su borusunu patlattığımı anladım.Meğer ilk "tıss" sesi boruda açtığım ilk çatlaktan gelmiş.:)

Misafir

Ofisimiz taşındı.Forum Bornova karşısındaki villa mahallesine taşındık.Çok sakin ,sokaklarında insan olmayan bir mahalle.İnsan yoksa ne var? At var!



Buca düşerken....

İzmir'in süper ligdeki tek takımıda düştü.Yanlış stratejilerini en azından kabul ettiler.Bir daha altyapıyı bu kadar geri planda bırakmayacaklarını,taşıma suyla değirmen döndürmeyeceklerini açıkladılar.

Geriye Fenerbahçe maçından bazı karaler kaldı.İnşallah gelecek sene bu günlerde buca tekrar çıkar.