30 Ekim 2012 Salı

Fevzi Layiha-i Kanuniye Sureti



Antebi Gaziantep yapan kanun;

Fevzi Layiha-i Kanuniye Sureti;

Madde 1- Ayıntap Livası merkezi olan Ayıntap kasabasının namı (Gaziayıntap) ‘a tahvil olunmuştur.

Madde 2- Bu kanunun icrasına Dahiliye Vekili memurdur.

Madde 3-İş bu kanun tarih-i neşrinden itibaren mer’idir.
Kanun teklifi, böylece T.B.M.M’nin 6 Şubat 1921 günlü 147’inci toplantısında oy birliği ile ve alkışlarla kabul edildi, 8 Şubat 1921 tarihli Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe girdi. 20 Ekim 1921’de Ankara İtilafnamesi ile Fransızlar Antep’i terk etmeyi resmen kabul etmişlerdir. Gerçekte ise Fransızlar 8 Şubat 1921’de Antep Türkleri ile yaptıkları mütareke ile işgallerinin geçici olduğunu belirterek Antep’i terk etmeye söz vermişlerdi. 25 Aralık 1921’de Ankara’ya bağlı kuvvetler Antep’e girmişlerdir. Her yıl 25 Aralık Antep’in kurtuluş günü olarak kutlanmaktadır.

Gelde girme!

 
Zincirli bedsten çarşının girişinde yazan yazı.Okuduktan sonra girmeme ihtimaliniz sıfır! .nerdeyse bir nirvana'ya yol çıkmıyor!!!!!
 
not:Zincirli bedesten Gaziantep'tedir.

Emine Göğüş Mutfak Müzesi


Gaziantep mutfağını merak edenlerin uğraması gereken,konusu yerel antep mutfağı olan Türkiye'nin ilk mutfak müzesi.

Gaziantep Kalesine yakın olan müze yolunda, kaybolmaya yüz tutmuş bir çok el zanaatı yapan ustayla rastlaşmak mümkün.

Mersin Ekim 2012


23 Ekim 2012 Salı

İsmailini bul....

nerdeyse her kurbanda bu yazıyı yayınlıyorum.unutmak istemiyorum Ali Şeriati'nin bu yazısını
****İbrahim başlangıçta hikayeyi yeniden anlatıp oğluna "burada seni ellerimle kurban edeceğim demek için ağzını açmadı. Sonunda, Allah'ın güvenine sığındı ve " İsmail rüyamda seni boğazlıyorum" dedi! Öylesine hızlı söylemişti ki bu kelimeleri kendisi bile işitmedi. Sonra sustu. Korkulu ve solgun, İsmail'in gözlerine bakmaya dayanamıyordu. İsmail babasının içinde bulunduğu durumu sezerek onu teselli etmeye çalıştı. "Baba itaatkar ol ve Allah'ın emrini yerine getirmek için tereddüte düşme. Beni de itaat edici olarak bulacaksın. Katlanabilirim ben " dedi. Allah Teala ders veriyordu. Bundan böyle Allah için insan kurban olarak kesilmeyecektir. İbrahim gibi, İsmail'ini seçip Mina'ya getirmelisin. Kimdir İsmail'in? Kendin bileceksin, başkalarının bilmelerine gerek yok. Karın olabilir, yeteneğin, işin cinsiyetin. gücün rütben Mevkin vs. olabilir. Hangisi olduğunu bilmiyorum, fakat senin İsmail İbrahim’in yanında ne kadar sevgiliyse senin yanında da o kadar sevgili olması gerekir!İsmail’in bazı göstergeleri, hürriyetini senden alan ve görevlerini yapmana engel olan her şey, seni eğlendiren gerçeği bilmen ve duymadan alıkoyan sorumluluğu kabul etmekten çok seni özür aramaya iten her şey ve yalnızca ileride desteğini almak için seni destekleyen her herkestir. Onu hayatında arayıp bulmalısın. Eğer Allah Teala’ya yaklaşmak istiyorsan, İsmail’ini Mina’da kurban etmelisin. İsmail yerine bir koyun kesmek kurbandır, fakat yalnızca kurban kesmek için, bir koyun kurban etmek kasaplıktır.

20 Ekim 2012 Cumartesi

neden?

Geçen Beno Kuryel'in(profesör,mühendis,ege mezunu olanların çok iyi bildiği çizgi dışı bir hoca) bir konuşmasını dinledim.

neyse efenim beno dedi ki bize hep nasıl yapılacağını öğreten bir sistem var,neden yapılacağını sorgulamuyoruz.
Haklı %birmilyon haklı,

ama hocam hayatta öyle şeyler oluyor ki neden diye sorgulamaya korkuyor insan.

15 Ekim 2012 Pazartesi

Uzun Hikaye

Uzun hikaye bir haftadır vizyonda.Mustafa Kutlu'nun eserinden çıkan bir Osman Sınav filmi.
Osman Sınav başı sonu belli,eli ayağı düzgün güzel bir film çekmiş.Fazla beklentiyi yükseltmeden söylebilirim ki naif bir film olmuş.

Çok beğenmeyebilirsiniz,yeni bir şey yok ama kesinlikle sıkılmazsınız.Kenan İmirzalioğlu hep aynı adamı oynuyor eleştirilerine tokat gibi bir cevap vermiştir.Zamanımızın kesinlikle en iyi Jönü'dür.Böyle giderse ilerde adı antolojilerde Kadir İnanır ve Tarık Akan ile birlikte anılacaktır.

Filme gelirsek,Ali ve karısının tanışmalarını çocuklarına anlattığı sahne ilerde klasikler arasına girecektir.

Okul müdürünü ve belediye başkanının oynayan iki oyuncu gerçekten abartmadan mükemmel birer oyunculuk ortaya koymuşur.

Aynı şeyleri Altan Erkekli ve Güven Kıraç için söyleyemeyeceğim(ikisini de çok severim).

Filmin konusuna burda girmeyeyim,o uzun hikaye!