13 Aralık 2010 Pazartesi

Klaros ve bir kehanet

Hafta sonu Klaros'a gittim.Klaros İzmir Ahmetbeyli yolu üzerinde bulunan, Kuşadası-Gümüldür ayrımından birkaç kilometre önce bulunan eski bir yerleşim merkezidir.Artık çalışmalar durmuş.Ama son gidişimden bu yana oranın İzmir Kalkınma ajansı tarafından desteklendiğine dair bir tabela asılmış.Ben sadece tabelayı gördüm,bir sonraki gidişimde inşallah yeni kalıntılarda görürüm.


Burası vakti zamanında bilgelik tanrısı Apollon'a adanmıştır.Burada bilicilik(kehanet) yapılırmış.Delfi kadar ünlü olmasada zamanın önde gelen kehanet merkezlerinden biri olmuş Klaros.



Kişiye özel kehanet verilmezmiş.Taki Büyük İskender kapılarına gelene kadar.Bir gün Büyük İskender Pagos dağında avlandıktan sonra yorulur,ve uykuya dalar.Pagos deyince baya tumturaklı oldu.Bu pagos Kadifekale'nin o zamanki ismi:)Neyse Büyük İskender bir rüya görür.Rüyasını Klaros'daki rahiplere yorumlattırır.Zaten İskender'den sonra kişiye özel kehanet vermede bir patlama yaşanır.


Rahipler İskendere Pagos(kadifekale) eteklerine yeni İzmir'i kurmasını salık verir.Orada İzmir'lilerin eskisinden daha mutlu olcaklarını söylerler.Bunun üzerine Büyük İskender İzmir'i tekrar kurar.


Rahipler İzmirlilerin mutlu olacaklarını bilmişte acaba birgün bir yöneticinin İzmir'lilere gavur diyeceğini bilmiş midir?

Kahin:....ama onlara gün gelecek gavur diyecekler?

Büyük İskender: gavur nedir ki?

Kahin: !+%*-!&&'^^ !!% ( mavi ekran:) )





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder