9 Şubat 2011 Çarşamba

Cem Karaca - Moğollar

Dün Cem Karaca'nın ölüm yıl dönümünün 7. yılıydı.Bu tür günlerde anma konserleri düzenleyen Bornova Belediyesi bu günüde boş geçmedi.Bir zamanlar Karaca ile çalışan Moğollar dün gece Bornova'da sanatlarını icra ettiler.
Ege üniversitesi Mötbe salaonu hınca hınç doluydu.Cahit Berkay bazen filmlerin bile önüne geçen yaptığı besteleri de çaldı.Dila hanım,devlerin aşkı...

Barış Manço'da unutulmadı.Onun da bazı şarkıları çalındı.Gecenin en duygusal anı Cem Karaca'nın oğlu Emrah Karaca'nın babasının şarkılarını söylediği andı.Kendiside çok duygulandığını ifade etti zaten.Babasının ölüm yıl dönümünde babasının şarkılarını söylemek...Çok hoştu.

Cahit Berkay seyirciside farklı bir seyirci.Saat 22:00' a gelidiğinde,beş yaşlarındaki bir kız çocuğunun sahneye çıkıp "çok uykum geldi,biz gidiyoruz,kusura bakma " deme nezaketini göstermesi hem Berkay'ı hemde bizleri gülümsetti.

Hem diğer büyük sanatçıları unutmadığı gibi Cem Karaca'yı da unutmayan ve bizlere canlı Moğolları dinleme imkanı sunan Bornova Belediye Başkanı Kamil Okyay Sındır'a teşekkürler.Sanat dolu bir gece yaşattı.

Başkan yoktu.Hastaymış.Geçmiş olsun başkan!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder