26 Kasım 2010 Cuma

Vaşak

İsviçre Bern Üniversitesi'nde Evrim ve Ekoloji Enstitüsü öğrencisi Batur Avgan Toros dağlarında yaşadığına inanılan kedigillerden vaşağı  ilk kez 20 fotokapan sayesinde görüntülemiş.
 Buraya kadar güzel.
Ama görüntülediği yer ülkemiz olunca bende bir tedirginlik yarattı.Bu ülke insanının dinamikleri farklıdır.Düşünce yapısı farklıdır.
Mesela eminim bir çok avcı hafta sonu görüntülenen yerlerde vaşak avı planlıyordur.Nasıl görüntülenemezmiş?Pazar akşamı internette elinde tüfekler olan adamların vaşağın cansız bedeni ile pozlar dolaşabilir.
Yada şimdiden "Toros Dağlarında Piknik Yapanlar" derneğinin vaşak hayvanının görüntülenmesi piknik kültürümüzün sonudur konulu açıklaması ve yetkilileri duyarlı olmaya çağırması yakındır.

Veya Acun kadrolu yarışmacılarını Toros'lara helikopterle bırakıp ilk kim hayvanın resmini çekecek diye bir proğram formatı üzerinde bile çalışıyor olabilir.

Belkide emekli paşalar akşam canlı yayınlara bağlanıp tatbikatta gördükleri vaşakları ve ellerindeki siyah beyaz resimlerden bile bahsedebilir.

Ah be Batur,çek resmini git okuluna ,karışmasaydın keşke olaylara!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder