12 Ocak 2011 Çarşamba

Hesap Etme

O fasülyeleri,o çubukları en iyi sen sayarsın anaokulunda.Sonra ilkokulda sınıf 5 leri ezberlerken sen çarpım tablosunu ezberlemişindir.4 kere 8'i arkadaşın sıra altında parmaklarıyla hesaplarken.Senin en sevdiğin rakam 32 dir o an.Her yerde 32 yazıyordur.Sen birşey yapmazsın ,kalbine dolar 32.

Annen pazardan gelir,der kesin kaybettim parayı.Hesap et bakiym.Şunları şunları aldım.Kesin kaybettim parayı der.Hesap edersin .Hesap tamdır.Enflasyon'un küçük bir oyunudur.Daha nicelerini yapacaktır.

Top oynarsın,golleri sen hesap edersin.Mahallenin kızları toplanmış,yaşlarını hesap ederler.Sana sorarlar 17 dersin.Salak ben 18 im der gider.Bakkala giderken kaç tane kaldırım taşı olduğunu hesap edersin.Sayarsın.Hep sayarsın.

Herkese gıcık gelen,sana zevk verir.Boş zamanlarında geometri testi çözersin.Senin gibileri toplarlar MF derler.
Artık çoksundur,hep beraber hesap edersiniz.O ildeki kız sayısına göre kaç tane kız arkadaşınız olması gerektiğini hesap edersinisiz.Hakkınız yenmektedir.Dünyanın adaletsiz olduğunu ve türevi aynı anda öğrenirsiniz.

Hesap etme içgüdünüz hep desteklenir.Geliştirilmeye çalışılır.Hesap et çocuğum.Afferin.Sende hesap edersin.Yeni tanıştığın kişinin sol gözüyle kaşı arasındaki benin kanser olma ihtimalini düşünürsün.O gün yağmur yağma ihtimalin hesap edersin.Doları hesap edersin.Önce işe girmenin mi askere gitmenin mi avantajlı olduğunu hesap edersin.

Çok işine yarar.Genelde düşmezsin.Ama hesap edersin,sevmeyi hesap edersin.Nefret etmeyi hesap edersin.Tüm benliğine hakimdir hesap etme.Cumaya gidersin,dönüşte güzel bir kıza bakarsın,sevap günah hesabıyla "güzele bakmak sevaptıra" varırsın.

Bu böyle seni eğitir,ve sen böyle yaşarsın düşünmezsin...ama....ah o dünya başka yaşar.Daha büyük bir hesap vardır.Bu sefer senin aklın kesmez.anlamazsın,belkide hesap yoktur.

Bir uçurumun kenarına gelirsin,aşağıya bakarsın.Düşeceksindir.Yürü der biri ,ama düşecem.Hesap etme yürü.Nasıl etmeyeyim hesap ben, Allah aşkına söylermisin? Aşağıya atla de bana hesap etme deme!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder